Šis kraukšķīgais kanēļa deserts rotās jūsu svētku galdu!
Sastāvdaļas:
⅓ glāzes baltā cukura
¾ tējkarotes malta kanēļa
⅛ tējkarote malta kardamona
¼ glāzes baltā cukura
1 loksne saldētas kārtainās mīklas, atkausēta
1 ēdamkarote sviesta, izkausēta
Ražošana:
1. Mazā bļodiņā samaisiet 1/3 glāzes cukura, kanēļa un kardamona.
2. Pārkaisiet atlikušo 1/4 glāzi cukura virs gatavošanas virsmas. Izklājiet kārtaino mīklu pār pūdercukuru; izrullē 25x40 cm taisnstūra formu. Izrullēto mīklu apsmērē ar izkausētu sviestu, tad vienmērīgi pārkaisa ar sagatavoto cukura maisījumu.
3. Sākot no taisnstūra garās malas, veido mīklu, rullējot to gareniski ap pildījumu, apstājoties taisnstūra centrā.
4. Atkārtojiet to pašu darbību ar taisnstūra pretējo garo malu, atkal apstājoties centrā - šajā vietā saskaras pirmais un otrais ruļļi. Samitriniet pirkstu ar ūdeni un pieskarieties pie malas, kur saskaras abi rullīši. Liek ledusskapī un turi, līdz mīkla ir nedaudz stingra (5-10 minūtes).
5. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Cepamo paplāti izklāj ar cepampapīru.
6. Atdzesētu mīklu sagriež puscentimetra biezās šķēlēs; novietojiet tos 2 cm attālumā viens no otra uz sagatavotās cepešpannas.
7. Cepiet cepumus iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, līdz tie ir viegli brūni un kraukšķīgi (apmēram 12 minūtes).
Iznākums: 24 cepumi
Recepte: allrecipes.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties