Taizemes ceptos rīsus bieži gatavo ar zivju mērci, taču šajā veģetārajā receptē tiek izmantota sojas mērce. Ja vēlaties, varat izmantot zivju mērci un vistas buljonu.
Sastāvdaļas:
3-4 tases vārītu rīsu
3 ēdamkarotes eļļas
3 ēdamkarotes sojas mērces
2 tējkarotes karija garšvielu
2 šalotes (pazīstamas arī kā šalotes vai šalotes), sasmalcinātas
3 daiviņas vienkārša ķiploka, smalki sagrieztas
1 asā paprika, smalki sagriezta
¼ glāzes dārzeņu buljona
1 liela ola
1/4 tase rīvētu burkānu (pēc izvēles)
1/2 tase saldētu zirņu
1 glāze ananāsu gabaliņi (svaigi vai konservēti)
1/4 glāzes jāņogas vai rozīnes
1/2 tase nesālītas grauzdētu Indijas riekstu
Laima sula, pēc garšas
1/3 tase svaigu koriandra lapu
3 sīpolu lapas, smalki sagrieztas
Ražošana:
1. Sajauc 1 ēdamkaroti eļļas ar vārītiem rīsiem un patur malā.
2. Krūzītē sajauc sojas mērci ar karija garšvielām un noliek malā.
3. Ielejiet atlikušo eļļu lielā pannā (uz vidēji augstas uguns). Pievienojiet šalotes un ķiploka daiviņas un asos piparus. Maisot apcep līdz smaržīgai (apmēram 1 minūti).
4. Kad panna ir sausa, pievienojiet 1/4 glāzes buljona.
5. Pievienojiet pannā olu un ātri samaisiet, it kā gatavotu olu kulteni.
6. Pievienojiet burkānus un zirņus. Maisot apcep 1-2 minūtes. Ja nepieciešams, pievienojiet vairāk krājumu.
7. Pievienojiet rīsus, ananāsu gabaliņus, jāņogas un Indijas riekstus. Kārtīgi samaisa.
8. Ielejiet sagatavoto sojas mērces maisījumu un maisot apcepiet uz vidējas līdz lielas uguns (apmēram 5-8 minūtes).
9. Labi samaisiet, līdz visi rīsi ir viendabīgā krāsā.
10. Noņemiet no karstuma. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl sojas mērci un laima sulu.
11. Pasniedzot virsū uzkaisa koriandru un sasmalcinātas sīpolu lapas.
Iznākums: 5-6 porcijas
Recepte: thespruceeats.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties