Citronu rīsi ir viens no populārākajiem ēdieniem Dienvidindijā. Šos rīsus parasti ēd atsevišķi vai ar raitu (jogurta mērci), jogurtu, čatniju (izsmalcināta garšviela) vai salātiem.
Sastāvdaļas:
1 tējkarote koriandra sēklu
2 ēdamkarotes augu eļļas
1 tējkarote sinepju sēklas
3-4 karija lapas
2 zaļie čili, sagriezti gareniski
1 neliels gabaliņš ingvera, sarīvēts
1/2 tase grauzdētu nesālītu zemesriekstu
1 tējkarote kurkuma pulvera
2 vidēju citronu sula
2 tases vārītu basmati rīsu
Sāls, pēc garšas
Ražošana:
1. Lielā pannā uz vidējas uguns apgrauzdē koriandra sēklas, līdz tās smaržo (apmēram 1 minūti). Grauzdētās sēklas noliek malā.
2. Tajā pašā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Pievienojiet un viegli apcepiet sinepju sēklas, karija lapas un zaļos čili.
3. Pievienojiet ingveru un zemesriekstus. Cepiet maisījumu, līdz izplatās gardais aromāts.
4. Iemaisa kurkuma pulveri un izslēdz uguni.
5. Izspiediet citrona sulu un labi samaisiet.
6. Pievienojiet vārītos basmati rīsus, grauzdētas koriandra sēklas un sāli pēc garšas. Visu labi samaisa. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: thespruceeats.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties