Jums būs nepieciešams:
1 ēdamkarote olīveļļas
4-6 vistas ciskas
1 sīpols, smalki sagriezts
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1-2 rozmarīna zariņi, smalki sagriezti
2 ēdamkarotes tomātu biezeņa
2 lauru lapas
400 g sviesta skvoša, sagriezta 3 cm gabaliņos
2 x 400g kārbas ar aunazirņiem, nosusināti
Pasniedz ar:
4 karotes jogurta,
2 tējkarotes harisas mērces,
sasmalcinātas grauzdētas mandeles,
koriandra lapas
Ražošana:
1. Sildiet eļļu seklā katliņā ar vāku uz vidēji lielas uguns. Novietojiet vistu ar ādu uz leju un pagatavojiet 8-10 minūtes līdz zeltaini brūnai. Apgrieziet un apcepiet vēl 5 minūtes. Pārnes uz citu pannu.
2. Pievienojiet sīpolu atlikušajiem taukiem katlā un samaziniet uguni līdz vidējai. Vāra 8 minūtes, līdz tas kļūst mīksts, pēc tam iemaisa ķiplokus, rozmarīnu, tomātu biezeni un lauru lapas. Pagatavojiet 2 minūtes, pēc tam pievienojiet 600 ml ūdens, nokasot visas pannas apakšā pielipušās daļiņas un maisot. Pievienojiet skvošu un aunazirņus, pēc tam novietojiet vistas ādu ar pusi uz augšu. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns 40–45 minūtes, līdz vista un skvošs ir mīksti. Ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz vairāk ūdens vai noņemiet vāku pēdējo 5-10 minūšu laikā, ja šķidruma ir pārāk daudz.
3. Izņemiet vistu no pannas un sasmalciniet, noņemot ādu. Atgrieziet vistu uz pannas un pasniedziet sautējumu.
4. Mazā bļodiņā sajauc jogurtu, harisas mērci un šķipsniņu sāls. Pasniedziet sautējumu ar grauzdētām mandeļu pārslām un cilantro.
Iznākums: 3-4 porcijas
Recepte: bbcgoodfood.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties