Mājās gatavots makadāmijas riekstu sviests

    Makadāmijas riekstu sviestam ir lieliska garša, un to var kombinēt ar augļiem, grauzdiņiem, smūtijiem, kūkām, cepumiem un citiem desertiem.


    Jums būs nepieciešams:
    4 glāzes (500 g) neapstrādātu, veselu makadāmijas riekstu
    2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
    1/2 tējkarotes smalkas sāls


    Ražošana:
    1. Ieteicams izmantot 4 tases makadāmijas riekstu, jo lielākajai daļai virtuves kombainu vai blenderu ir nepieciešams lielāks tilpums, lai labi samaltu.
    2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C. Lielu cepešpannu izklāj ar silikona paklājiņu vai cepampapīru. Grauzdējiet makadāmijas riekstus tikai 3-5 minūtes. Makadāmijas riekstiem jābūt tikai ļoti viegli brūniem un nedaudz spīdīgiem, jo ​​siltumā izdalās dabīgās eļļas. Makadāmijas rieksti jau ir ļoti mīksti, tāpēc ir svarīgi tos nepārgrauzdēt.
    3. Nekavējoties izņemiet apgrauzdētos riekstus no cepeškrāsns un ļaujiet atdzist 3-5 minūtes.
    4. Ievietojiet riekstus virtuves kombainā un smalciniet tos ar maksimālo ātrumu 5 minūtes. Tomēr, ja virtuves kombains nav jaudīgs, tas var aizņemt vairāk nekā 5 minūtes. Riekstu sviests ir gatavs, kad tas ir pilnīgi gluds un šķidrs.
    5. Pievieno vaniļu un puto vēl 30 sekundes. Pievienojiet sāli un samaisiet ar karoti.
    6. Sagatavoto makadāmijas sviestu uzglabā tīrā stikla traukā līdz 6 mēnešiem.
    Iznākums: 1½ glāzes
    Recepte: panaceaspantryblog.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties