Butternut skvoša un fetas siera zupa

    Izmēģiniet šo garšīgo, krēmīgo ķirbju zupu!


    Jums būs nepieciešams:
    3 glāzes sviesta skvoša, nomizoti un sagriezti kubiņos (apmēram 450 g)
    1 liels sīpols, sagriezts
    1 zariņš svaiga rozmarīna
    1 zariņš svaiga timiāna (un papildu lapas zupas dekorēšanai)
    Košera sāls un svaigi malti melnie pipari (pēc garšas)
    1 ķiploka galviņa, gareniski pārgriezta uz pusēm
    Apmēram 150 g fetas siera bloka (un vēl nedaudz fetas dekorēšanai)
    3 ēdamkarotes olīveļļas
    4 glāzes dārzeņu vai vistas buljona


    Ražošana:
    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
    2. Lielā cepamajā traukā pievienojiet ķirbi, sīpolu, rozmarīnu, timiānu un sajauciet ar 2½ ēdamkarotes olīveļļas, ½ tējkarotes sāls un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Ievietojiet ķiploku galviņas pusītes starp dārzeņiem (griezto pusi uz leju).
    3. Dārzeņu maisījuma centrā izveido iedobumu un tajā ieliek fetas siera bloku un apslaka ar atlikušo olīveļļu.
    4. Cep, līdz ķirbis ir mīksts un feta karamelizējusies (apmēram 30-35 minūtes).
    5. Izņemiet garšaugus un izspiediet apceptos ķiplokus. Pārliek dārzeņus un sieru blenderī, pievieno buljonu un sablendē līdz viendabīgai masai. Kad esat gatavs pasniegt zupu, uzkarsējiet to uz plīts. Salej zupu bļodiņās; izrotājiet ar papildus fetas sieru un svaigām timiāna lapiņām.


    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: skinnytaste.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties