Šī ir lieliska bezglutēna ķirbju maizes recepte. Starp citu, baudot šo garšīgo cepumu, jūs bagātināsiet savu uzturu ar sēklām un riekstiem.
Jums būs nepieciešams:
675 g riekstu ķirbja (mizoti, izsēti, sarīvēti)
3 olas
1 karote medus
2 ēdamkarotes makadāmijas eļļas
½ tējkarotes malta muskatrieksta
½ tējkarotes malta kanēļa
2 glāzes (200 g) mandeļu miltu
½ glāzes (55 g) kokosriekstu miltu
½ citrona sulas
⅔ tējkarote cepamās sodas
⅔ glāze (80 g) sasmalcinātu pekanriekstu
⅓ tase (55 g) balto čia sēklu
⅓ tase (55 g) saulespuķu sēklu (plus papildus, lai apkaisītu konditorejas izstrādājumus)
⅓ tase (50 g) ķirbju sēklu (plus papildus, lai apkaisītu konditorejas izstrādājumus)
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. 25 cm cepamo formu ieziež ar eļļu un izklāj ar cepampapīru.
2. Lielā bļodā sajauc ķirbi, olas, medu un makadāmijas eļļu. Pievienojiet muskatriekstu, kanēli un lielu šķipsniņu sāls un samaisiet. Pievienojiet mandeļu miltus, kokosriekstu miltus, citrona sulu un cepamo sodu un samaisiet (ja mīkla ir pārāk šķidra, pievienojiet vēl nedaudz kokosriekstu miltus). Pievienojiet pekanriekstus, čia, saulespuķu un ķirbju sēklas.
3. Pārlej maisījumu sagatavotajā pannā un pārkaisa ar saulespuķu un ķirbju sēklām. Cep 1 stundu 15 minūtes līdz 1 stunda 30 minūtes (pārklājiet ar foliju, ja cepšanas laikā virsma sāk pārāk brūnināt).
4. Izņem no cepeškrāsns un ļauj nedaudz atdzist.
5. Plastmasas plēvē ietīta maize uzglabāsies līdz 3 dienām.
Iznākums: 1 maizes klaips
Recepte: delicious.com.au
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties