Ceptas garneles česnaka - kokosriekstu pienu. Šis aromātisks ēdiens noteikti iepriecinās jūras veltes cienītājus. Ceptas garneles, dusētas kreminīgā česnakainā kokosriekstu mērcē, piedotas ar lime sulu un nedaudz medus. Tas ir viegls, delikāts un ļoti garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mazāk nekā 20 minūtēs!
Jums būs nepieciešams:
500 g garneļu, noluptu, bez astes
1 tējk. melnu piparu, saldu papriku, česnaka pulvera
1 ēdamkarote nesālīta sviesta,
lieliski piemērots GHEE sviests
1 ēdamkarote olīveļļas vai cita augu eļļa
4 česnaka daiviņas, sasmalcinātas
1 mazs brūns sīpols, smalki sagriezts
1 konservētas (400 ml) ekoloģiskā kokosriekstu dzēriena (piena)
2 tējk. kukurūzas cietes
1 ēdamkarote zivju mērces
1 tējk. medus
2 ēdamkarotes lime sulas
2 ēdamkarotes sasmalcinātu kalendras lapu
čili druskas šķipsnas (pēc izvēles)
sasmalcinātu melno piparu (pēc izvēles)
Gatavošana:
1. Pirms uzsākat gatavošanu, sagatavojiet visas sastāvdaļas - bļodā ielejiet garneles, pievienojiet sāli, piparus, piparus un česnaku. Labi sajauciet un novietojiet malā.
2. Sasmalciniet česnaku. Smalki sagrieziet sīpolu un sagrieziet kalendras lapas.
3. Uzkarsējiet eļļu un sviestu lielā pannā. Ielieciet garneles vienā slānī, cepiet apmēram 1 minūti, tad pagrieziet garneles un vēlreiz cepiet minūti. Izņemiet no pannas.
Mērces pagatavošana:
1. Samaziniet uguni līdz minimumam, uz pannas pievienojiet česnaku un sīpolu. Tumšo, aptuveni 3 minūtes.
2. Ielejiet ¾ no kokosriekstu piens. Pārējo kokosriekstu pienu sajauciet ar kukurūzas cieti un ielejiet pannā.
3. Pievienojiet zivju mērci, medu un lime sulu. Dusiet 2 minūtes, ielieciet kalendru.
4. Uz pannas ar gatavu mērci ielieciet ceptās garneles, dusiet 1 minūti vai līdz tās uzsilst.
5. Pārkaisa ar kalendru, čili drupinām un svaigi maltu melno piparu. Uzreiz pasniedziet. Labu apetīti!
Izeja: 2-3 porcijas.
--
Recepte: servingdumplings.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties