Kokosriekstu piena krimīgais zaļo lēšu kari

    Krimīgā karija recepte, ko pagatavo no zaļajām lēšām un kokosriekstu piena. Vienas porcijas viegli pagatavojams ēdiens no vienkāršiem produktiem. Šo zaļo lēšu kari varat pasniegt ar rīsiem vai maizīti.

    Jums būs nepieciešams:

    1 glāze ekoloģisko zaļo lēšu

    1/2 glāze ekoloģiskā kokosriekstu piena

    3 glāzes ūdens

    1 vidēja izmēra sīpola

    4 česnaka daiviņas nedaudz ingvera

    3 tomāti nepilns

    tējk. ekoloģiskas malotas kalendulas

    1 tējk. kimelių sēklas

    2 tējk. čili pulvera vai paprikas

    nedaudz sāls

    1 tējk. ekoloģisku tīteņu pulvera

    4 ēdamkarotes augu eļļas (varat izmantot rafinētu ekoloģisko kokosriekstu eļļu)

    Gatavošana:

    1. Sasmalciniet sīpolu, česnaku, ingveru, kubosi sagrieziet tomātus.

    2.Katlā ielejiet eļļu, kad eļļa būs karsta, ielejiet kimelisēklas, nedaudz paelejiet. Pievienojiet sasmalcinātos sīpolus, česnakus, ingveru un cept vidējā ugunī 3–4 minūtes vai līdz sīpoli kļūs caurspīdīgi.

    3. Katlā pievienojiet kubosi sagrieztos tomātus un cept 3–4 minūtes vai līdz tomāti nedaudz apcept/maīgst.

    4. Katlā ielejiet zaļās lēšus, pielejiet ūdeni un vāra vidējā ugunī 15–20 minūtes, pārklājot ar vāku. Novērojiet, lai pāris reizes samaisītu, un pēc vajadzības pievienojiet vairāk ūdens.

    5. Kad lēši ir uzvārušies (pieskarties piesardzīgi, noslaucot lēšus ar pirkstiem/dakšu), pievienojiet čili pulveri, sāli, tīteņu pulveri un visu labi samaisiet. Vāra, pārklājot vāku, 2 minūtes.

    6. Samaziniet uguni līdz minimumam un ielejiet kokosriekstu pienu. Iesmērējiet, lai tas saplūstu, un vāra 2 minūtes.

    7. Izslēdziet plīti, un, kad karstais karijs vēl joprojām ir karsts, pievienojiet kalendulu un viss labi samaisiet.

    8. Pasniedziet siltu ar vārītiem rīsiem vai maizei!

    Izeja: 4 porcijas.

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties