Mājās pagatavots Auzu piens
Pagaršojot krēmkrāsas auzu pienu, ir jūtama maiga auzu oiegarša. Šī piena sastāvā ir maz kaloriju, tāpēc tas ir lieliski piemērots kafijas balināšanai, putrām, un kokteiļu ar ogām pagatavošanai.
Jums vajadzēs:
1/2 glāzes auzu;
2-4 krūžu ūdens;
Agaves sīrupa AMRITA;
Šķipsniņas Himalaju sāls;
Vaniļas (ne obligāti);
Piena gatavošanas maisījuma (lai nokāstu pagatavotu dzērienu).
Pagatavošana:
Var lietot 1:4 proporiciju (kā gatavojot arī cita veida pienu). Mērcēt obligāti nevajag, taču, ja vēlaties, varat pa nakti atstāt 1/2 krūzītes auzu 2 ūdens krūzītēs). Ar blenderi sasmalciniet auzas ūdenī, atstājiet vismazāk 1min. Nokāsiet caur maisiņu. Nospiesdiet. To var atkārtot vairākas reizes. Caur palikušajām auzām pārlejiet 2 krūzītes ūdens, atkārtoti sakuliet un vēlreiz nospiesdiet. Pievienojiet agaves sīrupu (pēc garšas), vaniļas ekstraktu un šķipsniņu sāls.
Nākotnē regulējiet piena tekstūru, mainot proporcijas. Pienu var uzglabāt ledusskapī 5-7 dienas.
Iznākums: apmēram 4 krūzītes piena.
Labu apetīti!