Banānu pankūkas
Jums būs nepieciešams:
• 1 ļoti nogatavojies (plankumains) banāns
• 1 vidēja lieluma ola
• 1/2 tējkarote kanēlis
• 1 ēdamkarote šķidra kokosriekstu eļļa
banānu milti (aptuveni 70%), citi jūsu iecienītie milti (apmēram 30%)(uz aci, lai iegūtu biezu mīklas konsistenci)
Varat pievienot pēc garšas:
kļavas sīrupu, tumšo nerafinēto agaves sīrupu vai medu
dažādas ogas, banānus
riekstus
zemesriekstu sviestu
dabīgu govs vai kokosriekstu piena jogurtu
Izgatavošana:
Rūpīgi sasmalciniet banānu ar dakšiņu, pievienojiet olu, kanēli un eļļu. Pirms pievienošanas mīklai izkausē kokosriekstu eļļu pannā. Ja vēlaties pankūkām pilnīgi gludu mīklu, ar elektrisko maisītāju saputojiet visas sastāvdaļas, izņemot miltus. Visbeidzot pievienojiet miltus. Uzkarsē pannu. Izmantojot karoti vai lielāku karoti, sausā pannā izveidojiet mazas pankūkas un cepiet līdz viegli brūnai, apmēram minūti no abām pusēm. Nekavējoties pasniedziet pankūkas, kamēr tās vēl ir siltas. Garšojiet ar kļavu sīrupu, ogām, riekstiem, jogurtu vai citām iecienītākajām garšvielām.
Kāpēc ir svarīgi lietot nogatavojušos banānus? Jo nogatavojies banāns, jo saldākas un spilgtākas būs pankūkas. Ja jūs tos izmantojat, kad tie nav ļoti nogatavojušies, pankūkas būs pilnīgi nesaldinātas. Ja banāni nav nogatavojušies, izmēģiniet nelielu triku: apmēram pusstundu karsējiet tos cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 150 ° C, vai līdz banāna miza ir pilnīgi tumša. Pēc izņemšanas no krāsns atdzesē un, kā parasti, izmanto pankūku vai banānu maizes mīklu.
Receptes: www.kitchenjulie.com