Sastāvdaļas:
2 krūzes (480 ml) ūdens
2/3 krūzes (100 g) “neapstrādātu” Indijas riekstu
2 ēdamkarotes olīveļļas (vai avokado eļļas)
1 krūze sagriezta sīpola
4 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
1 tējkarote malta kumina
1 tējkarote jūras sāls
1/4 tējkarotes melno piparu
1 šķipsniņa kajēnas piparu (un vēl pēc garšas)
2 bundžas (100 g katra) konservētu sasmalcinātu zaļo čili piparu
3 bundžas (400 g katra) balto pupiņu (piemēram, CANNELLINI), notecinātas un noskalotas zem tekoša ūdens
1 krūze (150 g) saldētas kukurūzas (vai noskalotas konservētas kukurūzas)
2 krūzes (50 g) mazu spinātu vai kāpostu (KALE)
Pasniegšanai (pēc izvēles):
Maize
Svaigi sasmalcināts koriandrs
Sasmalcināti lociņi
Asa mērce
Pagatavošana:
1. Lielā ātrumā blenderī pievienojiet ūdeni un Indijas riekstus. Blendējiet ar lielu jaudu, līdz masa ir gluda un krēmīga (apmēram 1-2 minūtes). Nolieciet malā.
2. Uzkarsējiet lielu katliņu uz vidējas uguns. Kad sautējums ir karsts, pievienojiet olīveļļu, sīpolus un ķiplokus. Cepiet, līdz sīpoli ir mīksti un caurspīdīgi, apmēram 5 minūtes.
3. Pievienojiet ķimenes, jūras sāli (sāciet ar nelielu daudzumu), melnos piparus un kajēnas piparus. Cepiet vēl 1 minūti, līdz parādās aromāts.
4. Pievienojiet zaļās čili piparus, noskalotas pupiņas un kukurūzu. Samaisiet.
5. Pievienojiet Indijas riekstu pienu un uzkarsējiet maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns 10 minūtes, līdz sabiezē (ik pa laikam apmaisot). Ja sautējums ir pārāk biezs, varat pievienot ūdeni vai augu pienu.
6. Pēc 10 minūtēm pagaršojiet un pielāgojiet pēc vajadzības: pievienojiet vairāk sāls vai kajēnas piparus, lai piešķirtu pikantumu. Kad sautējums ir gatavs, noņemiet to no uguns un pievienojiet vēlamos garšaugus. Maisiet, līdz garšaugi, tiem sasilstot, ir novītuši.
7. Pasniedziet sautējumu siltu ar kukurūzas maizi, koriandru, lociņiem un/vai aso mērci (pēc izvēles).
8. Pārpalikumus uzglabājiet hermētiskā traukā ledusskapī līdz 3–4 dienām vai saldētavā līdz 1 mēnesim (vai ilgāk). Uzsildiet mikroviļņu krāsnī vai uz plīts virsmas, līdz tie ir silti (pievienojot ūdeni, ja nepieciešams).
PIEZĪME. Ja jūsu blenderis nav jaudīgs, pirms blendēšanas Indijas riekstus var 20 minūtes iemērkt karstā ūdenī.
Rezultāts: 6 porcijas
Recepte: minimalistbaker.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties