Auzu pārslu cepumi ar mellenēm

    Šie ir veselīgi vegāni cepumi, kas ir lieliski piemēroti brokastīm!

    Sastāvdaļas:


    1 liels banāns (1/2 glāze saspaidīta banāna)
    1/4 glāze nesālīta zemesriekstu sviesta (vai mandeļu sviesta)
    1 tējkarote vaniļas ekstrakta
    1 ¼ glāze auzu pārslu (vai ātri pagatavojamu auzu pārslu)
    1/4 tējkarote kanēļa
    3 ēdamkarotes tumšās šokolādes skaidiņu
    1/3 glāze melleņu
    Pēc izvēles: 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa

    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Izklāj cepamo pannu ar cepampapīru. Viegli ieziež papīru ar kokosriekstu eļļu. Noliek malā.
    2. Lielā bļodā sajauc saspaidīto banānu, zemesriekstu sviestu, vaniļu un kļavu sīrupu (ja izmanto).
    3. Pievieno auzu pārslas, kanēli un šokolādes skaidiņas.
    4. Pēc tam uzmanīgi iemaisi mellenes, bet nesasmalcini tās.
    5. Izmanto saldējuma kausiņu, lai izveidotu 6 cepumu mīklas bumbiņas. Izmantojot auzu pārslas, mīkla nelīp tik labi kā ar ātri pagatavojamām auzu pārslām, tāpēc noteikti samitrini rokas.
    6. Izveidoto cepumu mīklu novietojiet uz cepamās plāts un ar mitru roku piespiediet, lai izveidotu apaļu cepuma formu.

    7. Cepiet cepeškrāsns vidējā plauktā 15–20 minūtes (līdz malas ir zeltaini brūnas).
    8. Ļaujiet cepumiem atdzist uz cepamās plāts 10 minūtes. Neaiztieciet cepumus — tie atdziestot sacietēs.
    9. Uzmanīgi pabīdiet lāpstiņu zem cepumiem un pārvietojiet tos uz restēm, lai pilnībā atdzistu.
    10. Uzglabājiet cepumus ledusskapī (cepumu burkā) līdz 3–4 dienām vai sasaldējiet maisiņos ar rāvējslēdzēju līdz 3 mēnešiem.


    Iznākums: 6 cepumi
    Recepte: theconsciousplantkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties