Vasaras salāti ar grilētu vistu

    Sastāvdaļas:


    Salātiem:
    2 grilētas vistas filejas, sagrieztas nelielos gabaliņos
    1/2 glāze sagrieztu mandeļu
    Puse neliela sarkanā sīpola (vai 1 mazs šalotes sīpols), plāni sagriezts
    4 glāzes sasmalcinātu romiešu salātu
    4 glāzes mazu spinātu (apmēram 100 g)
    225 g zemeņu, sagrieztas četrās daļās
    1 glāze ķiršu tomātu, sagrieztu uz pusēm (apmēram 170 g)
    2 gatavi avokado, sagriezti kubiņos
    1/8 tējkarotes sāls
    3/4 glāzes fetas siera

    Salātu mērcei:
    1/4 glāze svaigi spiestas citronu sulas
    3 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
    2 ēdamkarotes medus
    1 tējkarote Dižonas sinepju
    1/2 tējkarotes sāls
    1/8 tējkarotes maltu melno piparu

    Pagatavošana:


    1. Apgrauzdējiet mandeles: Ievietojiet lielā pannā uz vidējas uguns. Cepiet 2 minūtes, nepārtraukti maisot, lai nepiedegtu. Samaziniet siltumu līdz vidēji zemam. Turpiniet gatavot un maisīt, līdz mandeles ir smaržīgas un sāk kļūt zeltainas (apmēram vēl 3-5 minūtes). Nekavējoties pārlieciet uz šķīvja vai bļodas, lai atdziest.
    2. Ievietojiet sasmalcināto sīpolu bļodā un pārlejiet ar aukstu ūdeni. Ļaujiet nostāvēties, kamēr pagatavojat pārējos salātus (tas palīdz saglabāt garšu un noņemt sīpola "rūgtumu").

    3. Pagatavojiet mērci: Vidēja lieluma bļodā sakuļiet kopā citrona sulu, eļļu, medu, sinepes, sāli un piparus.

    4. Lielā bļodā sajauciet romiešu salātus un spinātus. Pievienojiet arī zemenes, tomātus un vienu avokado. Apkaisiet ar sāli. Nokāsiet sarkano sīpolu un pievienojiet to arī bļodā. Pēc tam pievienojiet vistu. Pārlejiet salātiem apmēram pusi mērces un samaisiet, lai pārklātu mērci (tīras rokas ir ideāls "instruments" maisīšanai). Pārbaudiet mērces līmeni – salātiem jābūt mitriem, bet ne pārāk slapjiem. Pievienojiet vēl mērci, ja nepieciešams.

    5. Pievienojiet atlikušo avokado, fetas sieru un mandeles. Vēlreiz viegli samaisiet. Pasniedziet nekavējoties ar papildu mērci.

    Rezultāts: 4 porcijas
    Recepte: wellplated.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties