Sastāvdaļas:
1½ tases konservētu vai vārītu turku zirņu
1 ēdamkarote turku zirņu ūdens (aquafaba), t. i., ūdens no turku zirņu vārīšanas vai šķidrums no turku zirņu kārbas
1½ mazi tomāti, smalki sagriezti
1/2 mazs sīpols, smalki sagriezts
1 sauja plakanlapu pētersīļu, sasmalcinātu
10 piparmētru lapas, sasmalcinātas
Salātu mērcei:
1 maza ķiploka daiviņa, sasmalcināta
1/2 tējkarote kumina (vai pēc garšas)
1½ ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
1 mazs citrons, izspiests (pēc garšas)
1½ tējkarote sāls (pēc garšas)
1¼ tējkarote melno piparu (pēc garšas)
Pagatavošana:
1. Lai pagatavotu siltus turku zirņu salātus, katliņā uz vidējas uguns ielieciet turku zirņus, aquafaba (turku zirņu šķidrumu), kuminu, ķiploku, sāli un melnos piparus. Karsējiet pāris minūtes, pēc tam noņemiet no uguns. Ja vēlaties aukstus turku zirņu salātus, izlaidiet šo soli.
2. Lielā bļodā uzmanīgi sajauciet turku zirņus, sasmalcinātus tomātus un sīpolus, kā arī sasmalcinātus garšaugus.
3. Mazā bļodā sakuļ kopā visas mērces sastāvdaļas (ja atkārtoti uzsildīji turku zirņus, sakuļ kopā tikai citrona sulu un olīveļļu). Pārlej mērci pāri salātiem un viegli samaisi, lai tā pārklātos. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar papildu ķimenēm.
Rezultāts: 2 porcijas
Recepte: plantbasedfolk.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties