Grilēti Briseles kāposti

    Grilēti Briseles kāposti - ātrs un veselīgs piedeva!


    Sastāvdaļas:


    450 g Briseles kāpostu (ir svarīgi, lai tie būtu pēc iespējas vienāda lieluma)
    1 ēdamkarote extra virgin olīveļļas
    1 ēdamkarote smalki sagriezta ķiploka
    1 ēdamkarote sojas mērces (vai TAMARI mērces)
    1 ēdamkarote balzamiko etiķa
    1 tējkarote Dižonas sinepju
    1/4 tējkarotes sāls
    1/4 tējkarotes maltu melno piparu
    Koka vai metāla iesmi


    Pagatavošana:


    1. Ja izmantojat koka iesmus, pirms gatavošanas iemērciet tos ūdenī vismaz 1 stundu.
    2. Nogrieziet Briseles kāpostu galus un izņemiet ārējās brūnās lapas. Ievietojiet lielā bļodā un karsējiet mikroviļņu krāsnī ar lielu jaudu 3 minūtes (ja jums nav mikroviļņu krāsns, blanšējiet Briseles kāpostus verdošā ūdenī 3 minūtes, pēc tam ievietojiet tos ledus vannā; labi noteciniet). Ļaujiet atdzist.
    3. Uzkarsējiet āra grilu līdz vidējai temperatūrai (apmēram 190°C). Briseles kāpostus varat arī grilēt grila pannā uz plīts virsmas vai cepeškrāsnī (grila režīmā).
    4. Kad Briseles kāposti ir pietiekami atdzisuši, lai tiem varētu pieskarties, tajā pašā bļodā pārlejiet tiem olīveļļu, ķiploku, sojas mērci, balzametiķi, sinepes, sāli un piparus. Apmaisiet, lai vienmērīgi pārklātos.

    5. Salieciet iesmiņus: uz katra iesma uzveriet 4–5 Briseles kāpostus, kātiņu galiem esot vērstiem vienā virzienā. Atstājiet vismaz 1 cm atstarpi starp katru asnu. Ja jūsu Briseles kāposti ir dažāda lieluma, sagrupējiet līdzīga lieluma asnus uz viena iesma, lai nodrošinātu vienmērīgu izcepšanos. Atlikušo sojas mērces un balzametiķa maisījumu atstājiet bļodā (tas ir ļoti garšīgs, un jums tas būs nepieciešams vēlāk).

    6. Novietojiet iesmiņus uz grila. Pārklājiet un cepiet 5 minūtes. Uzmanīgi apgrieziet iesmiņus. Vēlreiz pārklājiet un cepiet vēl 5 minūtes, līdz tie ir skaisti apbrūnējuši un pietiekami mīksti, lai tos varētu viegli caurdurt ar asu nazi.

    7. Uzmanīgi noņemiet Briseles kāpostus no iesmiem un ievietojiet tos atpakaļ bļodā kopā ar atlikto sojas mērces un balzametiķa maisījumu. Apmaisiet ar lielu karoti. Pēc tam pārliek uz servēšanas šķīvja vai pasniedz tieši no bļodas.

    Rezultāts: 3 porcijas
    Recepte: wellplated.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties