Grilēti kabači ar Parmezāna sieru un garšaugiem – ātri pagatavojama piedeva, kas lieliski sader ar dažādiem pamatēdieniem!
Sastāvdaļas:
4 vidēja lieluma kabači
1 ēdamkarote extra virgin olīveļļas
1 tējkarote itāļu garšvielu (pēc izvēles)
1 tējkarote sāls
1/2 tējkarotes maltu melno piparu
Puse maza citrona, izspiesta sula
2 ēdamkarotes svaigi rīvēta Parmezāna siera
Pagatavošana:
1. Uzkarsē gāzes vai ogļu grilu līdz augstai temperatūrai (200–230°C). Nogriez katra kabača galus un sagriez tos gareniski četrās daļās (no katra kabača sanāks četri šādi "stienīši"). Novieto uz cepšanas paplātes.
2. Apslaki kabačus ar olīveļļu un pārkaisi ar itāļu garšvielām (ja izmanto), sāli un pipariem.
3. Novieto kabačus uz grila ar vienu no griezuma pusēm saskarē ar grilu. Cep 4 minūtes, līdz parādās tumši grila plankumi.
4. Apgriez kabaci uz otru pusi (ar mizu uz leju). Cep vēl 5 minūtes. Pēc tam, ja vēlaties, lai uz visām virsmām būtu grila pēdas (tas nav obligāti), varat to apgriezt otrādi uz atlikušās neapstrādātās griezuma puses (un cept 1–2 minūtes). Pēc tam pārvietojiet uz cepšanas paplātes vai servēšanas šķīvja.
5. Izspiediet citrona sulu virsū un pārkaisiet ar Parmezāna sieru. Ļoti garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: wellplated.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties