Portobello sēnes, pildītas ar kazas sieru un pupiņām

    Sastāvdaļas:


    4 lielas Portobello sēnes, bez kātiņiem
    3 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas
    1 ēdamkarote balzamiko etiķa
    1/2 tējkarotes sāls
    1/2 tējkarotes maltu melno piparu
    1 vidēja lieluma šalotes sīpols, smalki sagriezts
    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1/4 tējkarotes kaltēta rozmarīna
    140 g mazu spinātu (apmēram 5 glāzes)
    1½ glāzes vārītu balto CANNELLINI pupiņu (noskalojiet, ja izmantojat konservētas pupiņas)
    100 g kazas siera
    3 ēdamkarotes sasmalcinātu kaltētu tomātu, iepakoti eļļā (pirms mērīšanas nolejiet šķidrumu un nolejiet tomātus)
    4 ēdamkarotes parmezāna siera
    2 ēdamkarotes sasmalcināta svaiga bazilika (un vēl pasniegšanai)
    2 ēdamkarotes PANKO rīvmaizes


    Pagatavošana:


    1. Novietojiet restes cepeškrāsns centrā un uzkarsējiet līdz 200 °C. Izklājiet cepamo pannu ar cepampapīru.
    2. Ar nelielu karoti uzmanīgi izkasiet sēņu iekšpusi. Mazā bļodā sajauciet 2 ēdamkarotes eļļas, balzamiko etiķi, 1/4 tējkarotes sāls un 1/4 tējkarotes piparu. Izkārtojiet sēnes uz sagatavotās cepšanas paplātes un apsmērējiet maisījumu abās pusēs. Apgrieziet ar kātiņu uz leju. Cepiet 15 minūtes (kamēr gatavojat pildījumu).

    3. Uzkarsējiet atlikušo 1 ēdamkaroti olīveļļas lielā pannā uz vidējas uguns. Pievienojiet šalotes sīpolus un cepiet, līdz tie kļūst mīksti, 2 līdz 3 minūtes.

    4. Samaziniet siltumu līdz minimumam. Pievienojiet ķiplokus un rozmarīnu un cepiet, līdz ķiploki kļūst smaržīgi, apmēram 30 sekundes.

    5. Pievienojiet spinātus lielās saujās, nepārtraukti maisot. Maisiet, līdz spināti ir pilnībā novītuši, apmēram 2 minūtes.

    6. Izslēdziet uguni. Pievienojiet baltās pupiņas, pēc tam virsū sadrupiniet kazas sieru. Pievienojiet kaltētus tomātus, 2 ēdamkarotes parmezāna siera, baziliku un atlikušo 1/4 tējkarotes sāls un 1/4 tējkarotes piparu. Maisiet, līdz kazas siers ir nedaudz izkusis un labi sajaucies. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pielāgojiet garšvielas.

    7. Apgrieziet sēnes ar kātiņu uz augšu. Vienmērīgi sadaliet pildījumu starp sēņu cepurītēm. Mazā bļodā sajauciet PANKO rīvmaizi un atlikušās 2 ēdamkarotes Parmezāna siera; pārkaisiet ar šo maisījumu sēņu virspusi. Pēc tam viegli apslakiet virspusi ar olīveļļu.
    8. Ievietojiet cepamo pannu atpakaļ cepeškrāsnī un cepiet, līdz sēnes ir mīkstas un pildījums ir uzsilis (apmēram 10 minūtes). Ja vēlaties, lai virspuse būtu brūna, ieslēdziet augšējo uguni uz 2–3 minūtēm (uzmanieties, neatstājiet to bez uzraudzības!). Apkaisiet ar papildu baziliku; pasniedziet sēnes siltas.


    Iznākums: 2 porcijas
    Recepte: wellplated.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties