Indijas sarkano pupiņu karijs ("rajma")

    Sarkanās pupiņas, sautētas aromātiskā mērcē – karijs, kas raksturīgs Ziemeļindijas reģiona virtuvei.

    Sastāvdaļas:


    3 bundžas (katra 400 g) konservētu sarkano nieru pupiņu ūdenī
    2 ēdamkarotes eļļas
    3 lieli sīpoli, nomizoti un sasmalcināti
    400 ml ūdens
    5 cm ingvera gabaliņš, nomizots un sasmalcināts
    2 lielas ķiploka daiviņas, nomizotas un sasmalcinātas
    1 zaļais čili pipars, sasmalcināts
    2 tējkarotes ķimeņu sēklu
    1/2 tējkarotes ajvana sēklu
    1/4 tējkarotes asafoetidas (pēc izvēles)
    1 kaltēta lauru lapa
    4 zaļās kardamona pākstis, nomizotas
    1 melnais kardamons
    2 daiviņas
    1/2 tējkarotes kurkumas
    2 ēdamkarotes dubultkoncentrēta tomātu pastas
    60 g vegāna sviesta
    1/2 tējkarotes Kašmiras sarkanā čili pulvera
    1/2 tējkarotes kaltētu grieķu sierāboliņa lapu (kasoori methi)
    1 tējkarote GARAM MASALA garšvielu
    1 liela citrona sula
    2 tējkarotes cukura
    2 tējkarotes sāls

    Pasniegšanai:
    Vārīti BASMATI rīsi
    Sagriezti sarkanie sīpoli
    Zaļie čili pipari
    Vegāns sviests
    Maize
    Citrona šķēles

    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē eļļu lielā pannā. Pievienojiet sīpolus, pievienojiet 1 tējkaroti sāls un vāriet uz vidējas uguns, līdz tie ir viegli apbrūnējuši, apmēram 8 minūtes. Pievienojiet ingveru, ķiploku, zaļos čili piparus, ķimenes, ajvana sēklas, lauru lapu, krustnagliņas, zaļo kardamonu (tikai sēklas), veselu melno kardamonu, asafoetidu un kurkumu. Cepiet 2–3 minūtes. Pievienojiet tomātu biezeni un cepiet 30–40 sekundes, pēc tam pievienojiet 200 ml ūdens. Gatavojiet, līdz tilpums samazinās uz pusi. Ļaujiet atdzist.

    2. Sīpolu un garšvielu maisījumu sablendējiet jaudīgā blenderī līdz gludai masai, apmēram 2 minūtes.

    3. Nomazgājiet to pašu pannu, kuru izmantojāt mērcei, pēc tam noslaukiet to ar papīra dvieli. Uzkarsējiet sviestu pannā, pēc tam pievienojiet čili pulveri, kaltētas grieķu sierāboliņa lapas (kasoori methi) un GARAM MASALA. Nedaudz uzkarsējiet un pievienojiet iepriekš sablendēto maisījumu. Ielejiet atlikušos 200 ml ūdens blendera traukā un sakratiet, lai noņemtu visu mērci, kas ir pielipusi iekšpusei – arī to ielejiet katlā.

    4. Pievienojiet pupiņas (kopā ar šķidrumu, no kura gatavojāt) un pievienojiet sāli, cukuru un citronu sulu. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un pārklājiet. Vāriet uz vidējas uguns 10 minūtes, pa vidu apmaisot, lai pupiņas nepieliptu pie katla dibena. Noņemiet vāku un vāriet vēl 10 minūtes, lai iztvaikotu liekais ūdens un sabiezinātu mērci. Pasniedziet ar rīsiem, maizi, sasmalcinātiem sīpoliem, čili pipariem, citrona šķēlītēm un sviestu (pēc izvēles).

    Recepte: sanjanafeasts.co.uk

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties