Vegānu "sviesta vista" ar tofu

    105

    Sastāvdaļas:


    Tofu marinādei:
    1 iepakojums stingra TOFU (400 g)
    2 ēdamkarotes olīveļļas
    2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
    1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
    2 tējkarotes GARAM MASALA garšvielu
    1/2 tējkarotes kurkumas
    1/2 tējkarotes sāls

    Karija mērcei:
    1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
    1 ēdamkarote vegāna sviesta (nesālīta)
    1 vidēja lieluma sīpols, sasmalcināts
    1/4 tējkarotes malta ingvera
    1 ēdamkarote GARAM MASALA garšvielu
    1 tējkarote grieķu sierāboliņa pulvera
    1 tējkarote malta kumina
    1/2 tējkarotes sāls
    3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1/3 glāzes tomātu pastas
    konservēta kokosriekstu krējuma (1 bundža, 400 g)

    Pagatavošana:


    1. Ietiniet TOFU bloku mitrumu absorbējošā papīrā un novietojiet starp diviem griešanas dēlīšiem. Uz augšējā dēlīša novietojiet dažas grāmatas, lai palielinātu svaru. Ļaujiet nostāvēties 30 minūtes, lai no TOFU iztukšotu visu šķidrumu.
    2. Marinējiet TOFU: Sagrieziet TOFU bloku plānās šķēlēs. Pēc tam saplēsiet tos neregulāros gabaliņos - tas vislabāk atdarina vistas tekstūru! Tomēr, ja vēlaties, varat sagriezt TOFU parastos kubiņos.
    3. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C. Izklājiet cepšanas pannu ar cepampapīru. Nolieciet malā.
    4. Lielā bļodā sajauciet visas marinādes sastāvdaļas: olīveļļu, kukurūzas cieti, ķiploku pulveri, GARAM MASALA, kurkumu un sāli.
    5. Pievienojiet TOFU gabaliņus marinādei un samaisiet ar karoti.
    6. Izkārtojiet TOFU gabaliņus uz sagatavotās cepšanas pannas vienā kārtā, pārliecinoties, ka TOFU gabaliņi nesaskaras viens ar otru un nepārklājas.
    7. Cepiet TOFU cepeškrāsnī vidējā restē 200 °C temperatūrā 20–30 minūtes (pusceļā apgrieziet tos).
    8. Tikmēr pagatavojiet karija mērci. Uzkarsējiet lielu pannu vai vidēja lieluma katlu uz vidēji lielas uguns. Pievienojiet kokosriekstu eļļu, sviestu un sasmalcinātus sīpolus. Apmaisiet un vāriet, līdz tie ir mīksti un smaržīgi, apmēram 2 minūtes. 9. Pievienojiet visas garšvielas: ingveru, GARAM MASALA, grieķu sierāboliņu, ķimenes, sāli, smalki sagrieztu ķiploku un tomātu pastu. Maisiet un vāriet 30 sekundes, līdz veidojas pasta.

    10. Pievienojiet konservēto kokosriekstu krējumu, samaisiet un vāriet 2–3 minūtes.

    11. Pēc tam pievienojiet vārītos TOFU gabaliņus, pārklājiet un vāriet uz lēnas uguns 10–15 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz mērce sabiezē.

    12. Pasniedziet ar JASMĪNU rīsiem, vegānu naan maizi vai ziedkāpostu “rīsiem”.

    Rezultāts: 8 porcijas
    Recepte: theconsciousplantkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties