Bez glutēna, olām, piena produktiem un rafinēta cukura!
Sastāvdaļas:
3/4 glāzes auzu pārslu (bez glutēna, ja vēlaties)
1 glāze mandeļu miltu
2 ēdamkarotes mandeļu piena (dažādām garšām mandeļu pienu var aizstāt ar citu šķidrumu, piemēram, citronu sulu, apelsīnu sulu, kokosriekstu pienu)
1/3 glāzes kļavu sīrupa (bet derēs jebkurš šķidrs saldinātājs, piemēram, agaves sīrups vai kokosriekstu nektārs)
Papildu garšai (pēc izvēles):
1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
1/4 tējkarotes mandeļu ekstrakta
1/3 glāzes šokolādes skaidiņu (vai sasmalcinātu riekstu)
Pagatavošana:
1. Bļodā sajauciet auzu pārslas, mandeļu miltus, kļavu sīrupu, mandeļu pienu un mandeļu un vaniļas ekstraktu (ja izmantojat).
2. Vispirms samaisiet ar gumijas lāpstiņu, pēc tam viegli ieeļļojiet rokas un piespiediet mīklu kopā, lai tā labi saliptu. Ja mīkla ir pārāk sausa, pievienojiet nedaudz vairāk mandeļu piena. Ja tā ir pārāk mitra, pievienojiet nedaudz vairāk mandeļu miltu. Mīklai jābūt pareizā konsistencē, lai veidotu bumbiņas. 3. Ja vēlaties pievienot šokolādes skaidiņas, pievienojiet tās tagad un samaisiet, lai vienmērīgi sadalītos.
4. Apmēram 1 ēdamkaroti mīklas sarullējiet bumbiņā starp viegli ieeļļotām rokām. Atkārtojiet, līdz mīkla vairs nav palikusi – jums vajadzētu būt apmēram 10 bumbiņām.
5. Ievietojiet bumbiņas hermētiskā traukā un atdzesējiet ledusskapī, lai tās sacietētu.
Iznākums: 10 bumbiņas
Recepte: theconsciousplantkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties