Kaltētas baltās zīdkoka ogas nāk no Morus alba koka, kura dzimtene ir Ķīna.
Zīdkoka ogas ir bagātas ar uzturvielām, tostarp C vitamīnu, K vitamīnu, dzelzi, kāliju un uztura šķiedrvielām. Tie satur arī antocianīnus, kas ir antioksidanti, kas veicina to krāsu un iespējamos ieguvumus veselībai.
Žāvētām zīdkoka ogām ir košļājamā tekstūra un salda, viegli karameļu garša. Žāvētas zīdkoka ogas var baudīt kā uzkodu, pievienot graudaugiem, jogurtam vai sajaukt, kā arī izmantot dažādās receptēs, piemēram, kokteiļos, salātos un cepumos. Tie ir daudzpusīgs un barojošs papildinājums sabalansētam uzturam. Atcerieties, ka, tāpat kā citi žāvēti augļi, tie satur vairāk cukura un kaloriju, salīdzinot ar svaigām ogām, tāpēc tos vēlams lietot ar mēru.
Bioloģiskās ogas tiek audzētas un apstrādātas, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu ogas no kaitēkļiem un saglabātu tās pēc iespējas ilgāk, tās tiek pakļautas mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas nosacījumi: uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Sastāvdaļas: bioloģiski kaltētas zīdkoka ogas.
Iepakots vidē, kas var saturēt lipekļa, riekstu, sojas un sezama pēdas.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1518 kJ/ 359 kcal |
Tauki | 2.9 g |
Ogļhidrāti | 76.7 g |
- no kuriem cukuri | 72.5 g |
Šķiedru materiāli | 5.9 g |
Olbaltumvielas | 3.5 g |
Nātrijs | pēdas |
Dzelzs | 7.5 mg (53% RMV - atsauces uzturvērtība pieaugušajiem) |
Kālijs | 776 mg (39%) |
Magnijs | 72 mg (19%) |
Fosfors | 152 mg (21%) |
Kalcijs | 156 mg (19%) |
C vitamīns | 36.4 mg (45%) |
Žāvētas zīdkoka ogas ir populāra un barojoša uzkoda ar saldu un nedaudz pikantu garšu. Tie ir bagāti ar dažādiem vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem. Šeit ir daži veidi, kā izmantot žāvētas baltās zīdkoka ogas:
Uzkodas: Izbaudiet žāvētas zīdkoka ogas kā veselīgu uzkodu.
Ceptas preces: pievienojiet kaltētas zīdkoka ogas savām konditorejas izstrādājumu receptēm. Varat tos pievienot cepumiem, smalkmaizītēm, maizei vai enerģijas batoniņiem, lai uzlabotu to garšu un uzturvērtību.
Jogurta vai auzu pārslu maisījumi: sajauciet žāvētas zīdkoka ogas ar jogurtu vai auzu pārslām, lai iegūtu garšīgas un barojošas brokastis.
Salāti: pievienojiet salātiem žāvētas zīdkoka ogas, lai iegūtu unikālu saldu un pikantu garšu paleti. Ogas ir īpaši labas zaļajiem salātiem un augļu salātiem.
Čatniji un mērces: čatniju vai mērču pagatavošanai izmantojiet žāvētas zīdkoka ogas. Tie piešķirs tekstūru un saldumu
Granola batoniņi: pievienojiet žāvētas zīdkoka ogas mājās gatavotiem granolas batoniņiem, lai iegūtu barojošu un apmierinošu uzkodu.
Izmantojot receptēs žāvētas zīdkoka ogas, atcerieties, ka tām ir dabiski salda garša, tāpēc, iespējams, vajadzēs attiecīgi pielāgot ēdiena saldumu. Tāpat pievērsiet uzmanību porciju lielumam, jo tajās ir daudz kaloriju lielā dabiskā cukura daudzuma dēļ.
Sultānas rozīnes ir garšīga un enerģiju sniedzoša, dabiski salda uzkoda. Kaltētas Sultana rozīnes ir sulīgākas nekā melnās rozīnes. Lieliski piemērota kā garšas piedeva konditorejas izstrādājumiem, desertiem vai salātiem.
Organiskās godži ogas tiek uzskatītas par superēdienu to labvēlīgo uzturvērtības īpašību dēļ. Tie ir bagāti ar minerālvielām un vitamīniem. Goji ogas parasti ēd vienas pašas kā barojošu uzkodu, un tās var pievienot arī sausajām brokastīm, jogurtam un biezpienam.
Organiskās godži ogas tiek uzskatītas par superēdienu to labvēlīgo uzturvērtības īpašību dēļ. Tie ir bagāti ar minerālvielām un vitamīniem. Goji ogas parasti ēd vienas pašas kā barojošu uzkodu, un tās var pievienot arī sausajām brokastīm, jogurtam un biezpienam.
Organiskās Sultana rozīnes ir lieliski piemērotas kā uzkodas un kā garšas piedeva ceptiem izstrādājumiem, desertiem vai salātiem.
Organiskas sagrieztas dzērvenes, saldinātas ar niedru cukuru
Organiskās dumplain (inku) ogas ir eksotiski augļi, kas pazīstami arī kā zelta ogas.
Veselas, kaltētas zemenes, saldinātas ar ābolu sulas koncentrātu
Neaizvietojama uzkoda vai piedeva jogurtiem, putrām vai desertiem.
Neaizvietojama uzkoda vai piedeva jogurtiem, putrām vai desertiem.