Organiskās melnās pupiņas ir nedaudz saldenas garšas pākšaugi. Tas ir lielisks šķiedrvielu un augu olbaltumvielu avots. Tas ir lieliski piemērots pastas veidā (sasmalcina pēc vārīšanas), pievienojot garšaugus un garšvielas, kā arī kā piedeva zupām, dārzeņu vai graudu ēdieniem.
Sastāvs: melnās pupiņas (sertificēts bioloģisks produkts).
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1342 kJ/318kcal |
Tauki | 1.4 g |
-no kura piesātinātās taukskābes | 0.4 g |
Ogļhidrāti | 47.0 g |
- no kuriem cukuri | 2.1 g |
Šķiedru materiāli | 15.0 g |
Olbaltumvielas | 22.0 g |
Sāļi | 0.01 g |
Pupiņas, kas iepriekš izmērcētas un mazgātas vismaz 12 stundas, jāvāra svaigā, nesālītā ūdenī apmēram 60 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Sāliet pupiņas tikai vārīšanas beigās.