Sarkanie rīsi ir ļoti populāri Āzijas virtuvē. Šie rīsi nav lobīti, tādēļ tajos ir saglabātas tādas vērtīgas sastāvdaļas kā klijas un dīgsts. Sarkanajiem rīsiem ir maiga, patīkama, riekstaina garša. Pēc vārīšanas rīsi saglabā kraukšķīgumu un tos var izmantot visdažādākajos ēdienos.
Uzglabāšana: pēc atvēršanas uzglabāt slēgtā traukā. Uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Ražotājs: BIO PLANET, Polija.Sastāvdaļas: organiski sarkanie rīsi.
Uzturvērtība 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1528 kJ/ 360 kcal |
Tauki | 3.1 g |
- tostarp piesātinātie | 0.8 g |
Ogļhidrāti | 76 g |
- tostarp cukuri | 0.71 g |
Šķiedrvielas | 2.7 g |
Olbaltumvielas | 8.7 g |
Sāls | 0 g |
Šo rīsu veidu var izmantot zupās, sautējumos, salātos un citos ēdienos.
Pagatavošana: rīsu un ūdens proporcija - 1 : 2. Vāriet apmēram 30 minūtes.
Organiskie garengraudu brūnie rīsi saglabā visas vērtīgās sastāvdaļas sēnalā, padarot to vērtīgāku par lobītiem graudiem. Brūnie rīsi ieteicami kā piedeva gaļas ēdieniem, salātiem un eksotiskiem ēdieniem.
Tulkojumā no hindi valodas vārds "Basmati" nozīmē "aromātisks". Rīsiem piemīt viegla, patīkama smarža un tie ātri uzvārās. Šie rīsi ir lielisks ogļhidrātu avots.
Organiskajiem pilngraudu basmati rīsiem ir maiga riekstu garša un unikāls aromāts.