Lēcu un sarkano pupiņu pākšaugu zupa ar sviestu Dal Makhanii“

    “Dal makhani” - sena indiešu pākšaugu delikatese no Ziemeļindijas, Pendžābas reģiona. Tas ir  sātīgs, bagāts ar olbaltumvielām, garšīgs , pēc klasiskās receptes - ilgi gatavojams ēdiens. Jums vajadzēs: 150 g sarkano lēcu; 150 g zaļās lēcas SUMA; 150 g japāņu pupiņas SUMA (sauktas arī par "adzuki / aduki / azuki pupiņām"); 2 tomāti; 40 g sviesta; 125 ml mājas jogurts; 2 ēdamkarotes skāba krējuma; 1 čilli pipars, iztīrīts no sēklām un smalki sasmalcināts; 1 tējkarote ķimeņu kumina SUMA; 1 tējkarote ekol. kurkuma AMRITA; ½ tējkarote asafetīda SUMA; ½ tējkarote malto melno piparu SUMA; smalki sasmalcināts zariņš koriandra vai karote kaltētu zaļumu; 2,5 cm garš ingvera gabaliņš; 2 tējkarotes cukura AMRITA; 2 tējkarotes sāls AMRITA (vai pēc garšas). Pagatavošana: No vakara iemērciet pupiņas aukstā ūdenī. Nākamajā dienā izlejiet ūdeni, kurā pupiņas ir mērcētas, noskalojiet un vāriet jaunā ūdenī, pielieciet 0,5 tējkarotes sāls. Kad pupiņas sāks vārīties, nosmeļiet  putas un vāriet 1 stundu (22-25 minūtes multivārāmā katlā) vai līdz kļūs pilnībā mīkstas. Noskalojiet sarkanās un zaļās lēcas un ievietojiet tās citā katlā. Ielejiet 1 litru ūdens, pievienojiet 0,5 tējkarotes sāls un uzvāriet. Nosmeļiet putas. Vāriet 25-30 minūtes vai līdz kļūs mīkstas un saplaks. Kamēr pākšaugi vārās, tomātus pārlejiet ar verdošu ūdeni un noņemiet miziņu. Sagriežiet kubiņos. Nomizojiet un sarīvējiet ingveru uz smalkās biešu rīves. Pannā izkausējiet sviestu uz mazas uguns. Pievienojiet ķimeņu kuminu, asafetīdu, kurkumu, ingveru un čili. Cepiet garšvielas maisot dažas sekundes, pievienojiet tomātus. Sautējiet tomātus 10 minūtes vai līdz tie saplaks. Pievienojiet 2 tējkarotes cukura, samaisiet. Nokāsiet pupiņas un pievienojiet lēcām, pielejiet klāt tomātu biezeni, pievienojiet atlikušo sāli. Samaisiet. Uzlieciet vārīties 15-20 minūtes. Beigās pievienojiet maltos melnos piparus, koriandru, skābo krējumu. Samaisiet un noņemiet no uguns. Iemaisiet jogurtu. Aizveriet un atstājiet uz 10 minūtēm. Lai labi garšo!

Ingredienti

  • 5,39 € Out of stock

    Organiskajām brūnajām lēcām ir maiga, riekstaina garša un tās lieliski sader ar stiprām, aromātiskām garšvielām. Piemērotas zupu un salātu pagatvošanai, turklāt tās var izmantot gan kā piedevas, gan kā pamatēdienu.

    5,39 €
    Out of stock
  • 2,99 € In Stock

    Specifiska garša un smarža. Izmanto nelielos daudzumos, jo ir ļoti spēcīga smarža. Ēdieniem piešķir pikantu garšu, bieži vien aizvieto sīpolus un ķiplokus. Īpaši piemērota pākšaugu un kartupeļu ēdieniem.

    2,99 €
    In Stock

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties