Zirņi ir pākšaugi, kurus novāc, kad tie ir nobrieduši, un pēc tam žāvē, lai noņemtu tajos esošo ūdeni. Pateicoties šādam zirņu apstrādes veidam, tie ilgstoši nebojājas un var ilgi uzglabāties savā skapī. Žāvēti zirņi parasti tiek izmantoti ēdiena gatavošanā, un tos var atrast daudzās virtuvēs visā pasaulē.
Žāvētus zirņus bieži izmanto zirņu zupas vai sautējumu pagatavošanai. Populāra gatavošanas metode, kurā žāvētus zirņus sautē kopā ar citām sastāvdaļām, piemēram, šķiņķi vai dārzeņiem. Tos var arī rehidratēt un izmantot salātu vai uzkodu pagatavošanai. Žāvēti zirņi ir labs olbaltumvielu, uztura šķiedrvielu un dažādu vitamīnu un minerālvielu avots, padarot tos par barojošu sastāvdaļu daudzos ēdienos. Dažās kultūrās tie ir arī galvenais uztura avots, un tie ir patērēti gadsimtiem ilgi.
Bioloģiskie zirņi tiek audzēti un apstrādāti, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu riekstus no kaitēkļiem un saglabātu tos pēc iespējas ilgāk, tie tiek pakļauti mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas apstākļi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā, prom no tiešiem saules stariem.
Ražotājs: UAB EkofrisaSastāvdaļas: 100% organiski zirņi.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 344 kJ/ 1460 kcal |
Tauki | 1,3 g |
- no kuriem piesātinātie | 0,2 g |
Ogļhidrāti | 59,6 g |
- no kuriem cukuri | 4,1 g |
Olbaltumvielas | 23,3 g |
Sāļi | 0,0 g |
Žāvētus zirņus var izmantot dažādos ēdienos, taču ir svarīgi tos pareizi rehidrēt un pagatavot. Pirms vārīšanas nomazgājiet zirņus un iemērciet tos 3-4 stundas. iemērc ūdenī. Vēlāk aplej ar aukstu ūdeni, lai ūdens pārklātu zirņus par 1 cm. Vāra uz lēnas uguns, līdz tas sasniedz vēlamo konsistenci.
Receptes:
- Zirņi ar ceptu bekonu vai cūkgaļas krekeriem: novāriet zirņus un samaisiet tos ar ceptu bekonu vai krekeriem. Tā būs lieliska un barojoša uzkoda pie bezalkoholiskajiem dzērieniem.
- Zirņu zupa: viens no populārākajiem kaltētu zirņu lietojumiem. Vāra zirņus ar šķiņķi, dārzeņiem un garšvielām. Jūs varat zupu biezenī sarīvēt virtuves kombainā, tādējādi iegūsit maigu tekstūru, kas sasildīs rudens vai ziemas vakaros.
- Zirņu salāti: sajauciet vārītus zirņus ar tādām sastāvdaļām kā sarkanie sīpoli, bekons un pikantā mērce, lai iegūtu svaigus un pikantus salātus.
- Karijs un sautējumi: kaltētus zirņus var izmantot dažādos Indijas un Tuvo Austrumu ēdienos, bieži tos gatavo ar garšvielām un pasniedz virs rīsiem vai ar maizi.
Griķi tiek uzskatīti par vienu no visnoderīgākajām pārtikas kultūrām uz zemes. Tajā ir vairāk minerālvielu nekā lielākajā daļā citu krustziežu kultūru. Griķos ir daudz šķiedrvielu, antioksidantu un visu neaizvietojamo aminoskābju.
Tulkojumā no hindi valodas vārds "Basmati" nozīmē "aromātisks". Rīsiem piemīt viegla, patīkama smarža un tie ātri uzvārās. Šie rīsi ir lielisks ogļhidrātu avots.
Tulkojumā no hindi valodas vārds "Basmati" nozīmē "aromātisks". Rīsiem piemīt viegla, patīkama smarža un tie ātri uzvārās. Šie rīsi ir lielisks ogļhidrātu avots.
Sarkanie rīsi atšķiras no citiem, pateicoties to patīkamajai smaržai, riekstainajai garšai un rūsganajai krāsai. Sarkano rīsu dīgsts un klijas ir neskartas, tādēļ tiem piemīt daudz vērtīgu īpašību.
Kviešu putraimus izmanto ļoti dažādos veidos: piedevām, salātiem, putrām, maizei un diedzēšanai.
Organiskie garengraudu brūnie rīsi saglabā visas vērtīgās sastāvdaļas sēnalā, padarot to vērtīgāku par lobītiem graudiem. Brūnie rīsi ieteicami kā piedeva gaļas ēdieniem, salātiem un eksotiskiem ēdieniem.
Organiskās zelta linu sēklas ir barojošas sēklas, ko izmanto pārtikas ražošanā.
Organiskajām brūnajām lēcām ir maiga, riekstaina garša un tās lieliski sader ar stiprām, aromātiskām garšvielām. Piemērotas zupu un salātu pagatvošanai, turklāt tās var izmantot gan kā piedevas, gan kā pamatēdienu.
Tulkojumā no hindi valodas vārds "Basmati" nozīmē "aromātisks". Rīsiem piemīt viegla, patīkama smarža un tie ātri uzvārās. Šie rīsi ir lielisks ogļhidrātu avots.
Brūnajām lēcām ir maiga, riekstu garša, un tās vislabāk pagatavot ar spēcīgākām aromātiskām garšvielām.Piemērots zupām, salātiem, piedevām, kā pamatēdiens.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Organiskie uzpūstie griķi ir lieliska uzkoda tūlītējai lietošanai. Lieliski piemērota kā piedeva jogurtiem, salātiem, konditorejas izstrādājumiem un desertiem.
Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi, iegūti no kukurūzas graudiem. No tiem gatavo slaveno itāļu polentu, kas var būt arī salda, piem. brokastīs ar žāvētiem augļiem, un sāļie - ar galvenajiem ēdieniem.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Miežu putraimi ir bagāti ar ogļhidrātiem un minerālvielām – magniju, fosforu, kāliju, kalciju. Izpētot to īpašības, zinātnieki atklāja, ka tajos ir gandrīz visas bioloģiski aktīvās, barojošās vielas, kas nepieciešamas cilvēka organismam.
Organiskie dzeltenie zirņi ir ļoti barojoši, un tos bieži izmanto tradicionālos ēdienos, piemēram, zirņu zupā vai zirņu un krekeru uzkodās.
Organiskajiem termiski neapstrādātiem griķu putraimiem ir maiga un maiga garša. Pārsvarā to izmanto kā piedevu zupām, sautējumiem, pastētēm, kotletēm, maizes smērvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Sasmalcinātas auzas ir garšīga un barojoša piedeva ēdienreizēm. Tas ir izgatavots no lobītiem un šķeltiem auzu graudiem.
Bioloģiskā uzpūstā prosa ir augstvērtīgu graudu veids, kas paredzēts tiešam patēriņam. Lieliski piemērota kā piedeva jogurtiem, salātiem, konditorejas izstrādājumiem un desertiem.
Organiskajiem pilngraudu basmati rīsiem ir maiga riekstu garša un unikāls aromāts.
Bioloģiskās griķu pārslas lieliski piemērotas putrām, desertiem, sausām brokastīm, griķu maizes bagātināšanai. Ar zemu tauku saturu, bez cukura.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.
Malto soju izmanto kā gaļas aizvietotāju. Piemērota kotlešu vai pildījuma pagatavošanai.
Sojas kubiņus izmanto kā gaļas aizvietotāju. Piemēroti kotlešu vai pildījuma pagatavošanai.
100% sarkano lēcu makaroni.
Bezglutēna makaroni, kas izgatavoti no brūno rīsu miltiem.
Makaroni ir izgatavoti no 100% aunazirņiem.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.